Afdrukken

Krenteweggerit

Door Hans Schulten op . Gepost in 2007

2007kwr001Deze varaderorit door het Twenteland voert langs attractieve houtwallen, oeroude heidevelden en glooiende vlaktes, de Holterberg met zijn heerlijke bochten zal niet ontbreken. De route voert ons langs vele genoeglijke en levendige stadjes en dorpjes. Ook Ootmarsum, een stadje waar kunst en cultuur hoogtij vieren zullen we aan doen.

2007kwr002Verder treffen we oude boerderijen, (water)molens en natuurreservaten op ons pad. Het landschap waar we zullen toeren is voor een groot deel gevormd door de rivier de Dinkel. Hierdoor is als het ware een golvende vallei ontstaan, op afstand omsloten door langgerekte heuvelruggen.
Op de hellingen van deze vroegere stuwwallen liggen schitterende bossen, heidevelden en de essen met hun akkers en weilanden.

2007kwr003 In Twente bevinden zich verschillende natuurgebieden zoals het Springendal, ’t Singraven en het Roderveld waar ruimte is om de randjes van je banden op te gummen en om te genieten van alle mooie wegen die geboden worden.

 

2007kwr004Voor diegene die het schone Twenteland nog nooit heeft mogen beleven, is dit de kans om een van de mooiste plekje van nederland per Varadero te ontdekken. Ik zal voor diegene welke een dag van tevoren willen aankomen een overnachting regelen in Ootmarsum. Dit oudste stadje van Twente staat vooral bekend als ‘Kunststad van het Oosten’.

2007kwr005De bekende kunstschilder Ton Schulten (mijn oom) heeft er zijn eigen museum. Tijdens een wandeling door het stadje loop je door smalle, met veldkeien geplaveide steegjes en over schilderachtige pleintjes. Het oorspronkelijke stratenpatroon is daarbij in het beschermde stadsgezicht van het historische centrum nog geheel te onderscheiden. Verder passeer je vele prachtige gebouwen; van oude stadsboerderijen tot voorname patricierswoningen. Het gezellige centrum met de vele terrasjes biedt u een goede gelegenheid voor een hapje en de nodige borreltjes.

 

2007kwr006 2007kwr008

2007kwr007

Hans Schulten
Maart 2007