Afdrukken

Namur

Door Patrick Antjon op . Gepost in 2007

Beste varaderovrienden. Eerder dit jaar konden jullie al eens genieten van de Belgische Ardennen in de regio Luik georganiseerd door inmiddels welbekende en welbespraakte Frank. Op 30 september willen we jullie nog eens op een partijtje Ardennen trakteren en ditmaal in de streek in en rond Namen.

2007namur_1Namen is de hoofdstad van het ‘Waalse Gewest’ en meer willen we daar op politiek vlak niet over kwijt gezien de huidige woelige tijden in de Vlaams-Waalse huishouding. Onze startplaats begint op de fameuze citadel van Namen (www.citadelle.namur.be), gekend om zijn jaarlijks Belgisch kampioenschap motorcrossen, en geeft een prachtig zicht over Namen en de oevers van de Maas.

2007namur_3Na een lekkere tas koffie in ‘Le Panorama’ gaat ons toerrit voor vandaag, die in totaal ca. 183 kilometer telt, richting Bois-de Villers, Saint- Gérard naar Anthée om aldaar de groene vallei van ‘La Molignée’ door te rijden.

2007namur_5 In de namiddag gaat de tocht verder richting Leignon, Chevetogne, Celles, Mesnil Saint Blaise en Hastière waar we, net als je dacht dat er geen einde aan de oevers van de Maas meer komt, volgen tot in Dinant. Een rij van terrasjes biedt zich daar aan om hier een gezellige babbel te slaan onder de vrienden met een ….(zelf in te vullen).

Wie dacht al het schoons van de Ardennen gezien te hebben, vergist zich. Mooie kronkelende (tertiaire) wegen komen aan bod over diverse gemeenten zoals Thynes, Sovet, Natoye, Florée, Sorée, Haltinne, Stru, Bonneville, Thon en Goyet.

 

2007namur_42007namur_2Bij de grotten van Goyet ligt het eindpunt van onze route. Na wisseling van de motorhelm in een klimhelm mét aangepaste verlichting kunnen eventuele grottenbezoekers hier zeker aan hun trekken komen.

Van hier uit is een aansluiting naar de autosnelweg E411/A4 voor de rit richting huiswaarts slechts een 6-tal kilometer verwijderd. Hopelijk mogen we tal van Varaderorijders en –vrienden op onze rit begroeten. Wij kijken er alvast naar uit!
Tot 30 september!

Patrick en José