Afdrukken

Route De Wijk

Door Wim de Boer op . Gepost in 2008

routewijk2008_1We verzamelen omstreeks 10.00 uur bij Brasserie De Olde Stee, Dorpsstraat 72, De Wijk, 0522-442600, tegenover de Wiekermeule in de Wijk (Drenthe). Behalve koffie kunnen ze hier ook erg lekkere broodjes serveren. De eerste groep zal om ongeveer 10.30 uur starten.

De Route:
We gaan allereerst een stukje door het Reestdal toeren. Via Balkbrug en Witharen doorkruisen we Stegeren waar de Vecht voor de 1e keer wordt overgestoken, let hier op de mooie vistrap. Zeker een stopje waard.

Na deze korte stop vervolgen we onze weg om op ons gemakkie de Lemelerberg, te bedwingen. Op de top houden we een koffiepauze bij CaféRestaurant "De Lemelerberg", Kerkweg 32, Lemele, 0572-331213.

routewijk2008_2Na aldus het hoogtepunt bereikt te hebben zetten we koers naar Vilsteren, let onderweg op de prachtige landhuizen, om aansluitend in Ommen de Vecht voor de 2e en laatste keer over te steken. routewijk2008_3We gaan via kruipdoor en sluipdoor weggetjes richting Nieuwleusen. Na een aantal schitterende kilometers belanden we weer in het prachtige Reestdal om in Halfweg bij "Het Vergulde Ros" te gaan lunchen. Let hier op de ooievaars!

Na de lunch zetten we ons nog even schrap voor het laatste stuk dat ons via Rogat, Berghuizen, Ruinen, Nationaal Park Dwingelderveld en Echten uiteindelijk weer bij Brasserie "De Olde Stee" brengt.

Steekwoorden voor deze route:
Ongerepte natuur, prachtige bossen, schitterende
vergezichten en bochten, heel veel bochten.
Tot ziens op 14 september!