Afdrukken

Hemelvaart 2014

Door Marcel Doornbos op . Gepost in 2014

29 mei - 1 juni 2014 langs de Rijn
Ja zo'n reisje langs de Rijn, Rijn, Rijn
's Avonds in de maneschijn, schijn, schijn
Met een lekker potje bier, bier, bier
Aan de zwier, zwier, zwier....

Wie kent 'm niet de kaskraker van Willie en Willeke Alberti. In deze paar zinnen is eigenlijk het hele Hemelvaartweekend van 2014 samengevat. Ons hotel ligt aan de Rijn, 's avonds drinken we een potje bier en overdag zijn we flink met de motor aan de zwier. Hotel Lindenhof (www.lindenhof-hotel.com) is gelegen in Osterspai dat op ± 350km van Utrecht ligt. Dat ligt onder Koblenz op de rechter Rijnoever. We hebben daar voorlopig 12 2-pers. kamers en 6 1-pers. kamers gereserveerd.

Hotel Lindenhof5De formule die we tot nu toe hadden gaat veranderen. Waar we in het verleden ook de drankjes in het arrangement opnamen, komt dit nu te vervallen. Alle dranken komen nu voor rekening van de deelnemers en dienen ter plaatste te worden voldaan. Het bestuur is van mening dat dit een eerlijker manier is.

Hotel Lindenhof7De kosten voor dit weekend bedragen 170 Euro p.p. excl. drankjes. Leden hebben voorrang bij de inschrijving. Speciale voeding en/of vegetarische wensen graag vermelden bij inschrijving. Inschrijven kan door het bijgaande inschrijfformulier (bij voorkeur) digitaal in te vullen en te mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te sturen aan Secretariaat Varadero Vrienden, Postbus 358, 3990 GD Houten. De inschrijving sluit 31 januari 2014. En vol = vol !!!

tp--marksburg k2Vergeet niet, indien gewenst, een annuleringsverzekering af te sluiten. Uiteraard zullen we weer voor een 2-tal mooie routes zorgen van zo'n 200km. En voor degene die niet zoveel zin hebben in veel kilometers maken we er ook nog 2 van ± 140km. In het Rijndal en omgeving staat om de paar kilometer wel een burcht en het is natuurlijk ondoenlijk ze allemaal te bezoeken. Een hele mooie en goed geconserveerde is de Marksburg die op slechts enkele kilometers van het hotel ligt.

burg-nassau k2Slot Nassau heeft verbindingen met onze eigen Koninklijke familie. Door het mooie Lahndal rijden we ook naar Limburg an der Lahn. Een prachtig 1000 jaar oud stadje met een zeer fraaie binnenstad met leuke terrasjes. Om de hoek ligt ook de beroemde Lorelei, de beruchte rots waar schippers vroeger voor gewaarschuwd werden.

LoreleiEen beeldschone vrouw zong de schippers toe zodat ze geen aandacht meer hadden voor het navigeren en vervolgens het schip op de klippen lieten lopen. Wij navigeren naar de top van de rots en laten ons door deze mythe niet van de wijs brengen. Wij wensen iedereen alvast een heel gezond en voorspoedig 2014 en wij hopen jullie net als in 2013 in groten getale te zien verschijnen aan de Rijn.