Afdrukken

Brabantse spiegel

Door Peter Kooijman op . Gepost in 2014

Attachments:
FileCreatorFile sizeDownloads
Download this file (Brabantse Spiegel 7 september 2014.pdf)Brabantse spiegel PDFMarcel Doornbos490 kB479

Beste motorvrienden,
Op zondag 7 september staat de rit Brabantse Spiegel op het programma. Deze tocht hebben we vorig jaar ook reeds gereden maar toen waren de boeren zo driftig bezig op het land dat deze rit letterlijk in de blubber is gevallen.

Klik op lees meer om de PDF versie te lezen. Route bestand is geplaatst.

Op verzoek van velen van jullie gaan we deze rit nogmaals (hopelijk droog en zonder klei) rijden maar dan in spiegelbeeld, vandaar ook de ritnaam Brabantse Spiegel!

foto 1

 

Verzamelen om 9.30uur bij AC Meerkerk, Energieweg 116 te Meerkerk langs de A27 Afslag 25.

Vanaf AC Meerkerk rijden we naar Arkel om vanaf daar eerst aan de Noordzijde en bij Leerdam vervolgens aan de Westzijde van de Linge te rijden.foto 2

 

 

Na de Linge rijden we langs de Waal om vervolgens met het pont overgezet te worden naar Brakel.

De lunch is in het dorpje Veen langs de afgedamde Maas bij eetcaf‚ Het Vraagteken. Je kan hier buiten zitten in de schitterende tuin met verwarmd terras, maar ook binnen is er voldoende plaats om te genieten van een stevige lunch voor een leuke prijs.

foto 3

 

 

 

 

 

 

 

Na de lunch komen we langs het slot van Dussen en via het pont steken we de Bergsche Maas over. Hierna rijden we door het oude stadsgedeelte van Geertruidenberg. Op het pleintje zie je voor je de grote koeltorens van de Amercentrale opdoemen, maar als je achterom kijkt zie je een prachtige kerk.foto 5

 

Vervolgens rijden we door Drimmelen om na een aantal kilometers te eindigen in Breda bij Texas Bar, gelegen aan Rietdijk 6.


Uw gastheer op deze dag is Peter Kooijman.