Afdrukken

HAKWADAG* rit

Door Erik Jansen op . Gepost in 2014

Attachments:
FileCreatorFile sizeDownloads
Download this file (12 oktober 2014.pdf)Hakwadag PDFMarcel Doornbos547 kB461

12 oktober 2014 is de afsluitende rit van het jaar lekker landelijk centraal gelegen. Als je wat gemist hebt in het afgelopen jaar dan kun je het alsnog goedmaken in deze rit. Bos, heide en dijkjes vormen de opmaat van deze afsluiter. Verzamelen om 9:30 uur bij de Mc Donalds Barneveld, Zelderseweg 67 Terschuur.

P1060923 Copy
Die is gelegen aan afrit 15 van de A1 waar de A30 begint c.q. eindigt. Het eerste gedeelte van de rit bestaat hoofdzakelijk uit bos- en heidewegen over de prachtige Veluwe. De paarse heide is een lust voor het oog. Langs Voorthuizen en Stroe rijden we langs het tweede Kootwijk want het eerste Kootwijk is een aantal eeuwen geleden onder het stuifzand verdwenen. Om het tweede Kootwijk te behouden is de gehele Veluwe aangepoot en ingezaaid met bos. We rijden dus niet door een natuurgebied maar door een cultuurgebied. Maar het heeft wel alle ingredienten om, al toerend, helemaal tot rust te komen. Zelfs over onverhard.

P1060922 CopyLangs Uddel en Elspeet naderen we na ongeveer 80 km het lunchadres De Drie Musketiers, Hoofdweg 32, in Emst.
P1060925 Copy
Verzadigt en verkwikt vervolgen we dan onze weg naar de dijkjes. Hier is minder bos en begint het snellere werk richting Hattem. Via Kampen gaan we over een aantal zeekerende dijkjes met uitzicht op de prachtige IJssel naar Elburg-Vesting.

P1060927 Copy
Hierna pakken we nog een verrassend stukje binnenland richting ons laatste eindpunt van het seizoen. In Nunspeet kunnen we even uitpuffen en emotioneel afscheid nemen van elkaar bij Pannenkoekenrestaurant De Stroopstok, Stationsplein in Nunspeet. De A28 ligt om de hoek voor een snelle aftocht. Dus kom om het allemaal mee te maken zondag 12 oktober naar de Veluwe en zorg samen met de overige Vrienden voor een gezellige jaarafsluiting. Uw gastheer die dag is Eric Jansen.

* Nog even een vertaling van het woord HAKWADAG : in dialect betekent het zoveel als ìhad ik wel gedacht'