Afdrukken

Kruikenrit

Door Marcel Doornbos op . Gepost in 2015

Op zondag 12 april gaan we de eerste rit van dit seizoen rijden in de provincie Brabant rond Tilburg. We verzamelen om 09.30uur bij Hotel van der Valk Gilze - Tilburg, gelegen langs de A58 Afrit 12.

Het routebestand is te downloaden voor leden.

De naam Kruikenrit is afgeleid van het feit dat men in Tilburg vroeger in kruiken de urine bewaarde om te gebruiken om de wol mee te wassen in de textielfabrieken die er veel in Tilburg stonden.

Om het seizoen rustig te beginnen is deze rit ongeveer 155km. Dit is iets aan de korte kant maar we hebben dan meer gelegenheid om met elkaar bij te kletsen over de afgelopen (motor loze) maanden en de toekomst.

201501 van der Valk Gilze Tilburg

Vanaf het startpunt rijden we langs vliegveld Gilze-Rije waar op dit moment de wrakstukken liggen van vlucht MH17. Met een beetje geluk komt er een Apache helikopter of Chinook overgevlogen maar de kans hierop is (helaas) erg klein.

We rijden verder noordwaarts en komen op een gegeven moment aan bij een pontje die over de Bergsche Maas vaart. Bij deze oversteek hoeft er geen pontgeld betaald te worden aangezien deze gratis is. We rijden na het pontje richting het oosten en gaan bij Heusden weer de Bergsche Maas over, maar dit keer via een vaste oeververbinding.201501 vliegbasis Gilze

Vervolgens rijden we richting ’s-Hertogenbosch en gaan vanaf hier richting het zuiden om uiteindelijk bij onze lunchlocatie aan te komen in Vught en wel bij Restaurant In ’t Groene Woud. Hier kan men genieten van een zeer voedzame maaltijd die de magen goed zal vullen.

Na de lunch gaan we een klein stukje over de N65 om vervolgens via Haaren en Oisterwijk richting Poppel in België te rijden. Bij Oisterwijk komen we langs ‘Piet Plezier’, bij menigeen bekend van de verhuur van allerlei bijzondere fietsen, zoals skelters, bierfietsen en tandem.
201501 pontveer

 Na een klein stukje in België gereden te hebben komen we weer in Nederland om vervolgens te eindigen bij van der Valk Hotel Gilze - Tilburg.

Voordat we weer huiswaarts keren kunnen we hier nog een drankje nemen om deze eerste tocht van 2015 mee af te sluiten.

 

 

201501 In t Groene Woud201501 piet plezier

 

 

 

 

 

 

Tot zondag 12 april bij Hotel van der Valk Gilze – Tilburg, Klein Zwitserland 8 te Gilze.

Antoine Schuurmans