Afdrukken

Vechtdal of 50 tinten groen

Door Marcel Doornbos op . Gepost in 2015

Attachments:
FileCreatorFile sizeDownloads
Download this file (Vechtdal 12 juli 2015.pdf)20150712_Vechtdal PDFMarcel Doornbos1332 kB551

12 juli 2015 Een toertocht langs het water is altijd leuk, water leeft en geeft iets extra’s aan het landschap. Deze tour rijden we vanuit Hardenberg langs de Vecht tot een stukje onder het Duitse Nordhorn en vandaar weer terug. Het grootste deel van de rit zullen bij onze Oosterburen doorbrengen, in een uiterst groene omgeving waar je wel 50 tinten van die kleur tegen komt. [plaatjes volgen nog] zie pdf

 De start is bij de McDonalds, Stelling 2 in Hardenberg. Op het terrein van de McD is tevens een Tango bezinepomp gevestigd zodat de tank nog even kan worden bijgevuld.

Vanaf Hardenberg rijden we naar de kruising van de Vecht met Coevorden-Vecht-Kanaal en het Overijssels kanaal. Niet veel verder rijden we dan bij Laar Duitsland in. Na Emlichheim en Kalle komen we over de Vecht in Hoogstede en na Esche rijden we de binnenlanden in en komen op smalle en vooral verlaten weggetjes, met enkel zo hier en daar een stukje grotere doorgaande weg bij Veldhausen.

Ook richting Nordhorn komen we meer op wat binnenwegen terecht; goede vering is daar geen overbodige luxe! Onderweg staan op
diverse plaatsen fraaie gebouwtjes voor fietsers om te schuilen maar je kunt er bijvoorbeeld ook goed een rookpauze in
lassen en/of te genieten van het fraaie landschap.

In Nordhorn rijden we langs de Vechtesee. Tussen Engden en Brandlecht, het zuidelijkste stuk van de route, steken we de Vecht weer over. In Brandlecht leggen we voor de lunch aan bij Speisegaststätte Staelberg-Veldboer. (Engdenerstraße 27)

Daarna rijden we om Nordhorn heen noordwaarts over de B403 naar Neuenhaus. Hier zijn de wegen langs de Vecht wat groter, maar via de Vechteweg – lastig te zien vanaf de grote weg – rijden we toch weer de binnenlanden in. We naderen Hoogstede opnieuw en gaan dan even richting Wilsum, waar de omgeving verandert naar een polderlandschap. Bij Echteler zoeken we de Vecht weer op en vinden we weer prachtige smalle en verlaten wegen. Via ‘weekendcamping’ De Berkenhof rijden we terug naar Hardenberg en besluiten we deze tour bij het startpunt McDonalds. Vandaar uit kun je gemakkelijk weer via de N34, N36 en N340 richting Zwolle om daar de A28 weer op te pikken.

Omdat deze rit vrij noordelijk begint zijn er soms wel eens mensen die een overnachting zoeken. Wij kunnen het volgende B&B adres aanbevelen, de Gelpenhoeve in Aalden op 33km van de start. Deze wordt gerund door onze leden Peter en Nienke. Voor ons hebben ze een speciale prijs gemaakt. Wil je boeken geef dan aan dat je lid bent van de ATV. Er zijn op het moment van schrijven nog 2 kamers vrij. Ook is er nog plaats in een 2-tal huisjes (met elk 3 slaapkamers). Dus boek snel via hun website of bel even. De Gelpenhoeve, Gelpenberg 28, 7854 TB Aalden tel 0591-785045 of 06-18882495.

www.gelpenhoeve.nl
We zien jullie graag weer in het Twentse verschijnen voor een prachtige rit door het Vechtdal.
Noël Wilborts