Afdrukken

Spaatje Rood rit

Door Marcel Doornbos op . Gepost in 2015

Attachments:
FileCreatorFile sizeDownloads
Download this file (ATV Spaatje Rood Rit 22_23 aug 2015.pdf)20150822_Spaatje Rood pdfMarcel Doornbos248 kB369

zaterdag 22 en zondag 23 augustus 2015
In deze “anderhalve” rit die zich uitstrekt van zaterdagochtend tot zondagmiddag starten we in Stein bij Hotel Van der Valk Stein. We komen hier aan het eind van zaterdag weer terug.
Mocht je hier willen overnachten, dan kun je dat zelf regelen. Op zondagochtend vertrekken we hier weer om circa 10 uur.
[plaatjes voor leden volgen nog]

De lunchlocaties voor zaterdag en zondag zijn niet vastgelegd. In Spa (za) en Arcen (zo) zijn er voldoende terrassen en mogelijkheden voor een lekkere lunch voor iedereen en voor elk budget.

Zaterdag Ardennen - 22 augustus
We vertrekken om 10 uur bij Hotel Stein en gaan in zuidelijk richting en via Beek en Oensel richting Teuven waar we de grens passeren. Onderweg natuurlijk heerlijk bochtjes draaien in het Limburgse land.

Via de wereldsteden Sint-Pieters-Voeren en Sint-Maartens-Voeren rijden we verder richting Aubel, een pittoresk stadje met een mooi plein voor een koffie- of peukenpauze. Langs het groene natuurgebied van Parc Natural des Hautes Fagnes komen we uit in Spa. Dit is de lunchplaats voor vandaag. Er zijn meer dan voldoende terrassen en lunchgelegenheden in het centrum.

Als we Spa verlaten, kijken we even kort bij het Circuit des Spa-Francorchamps, waar de volgende dag het Formule 1 circus losbarst. Wellicht kun je een blik werpen op een mooie (geparkeerde) Corvette, R8, Porsche of Ferrari. Let op, het kan hier dus druk zijn !

Via de kronkelwegen rondom Xhoffraix rijden we nu niet langs het eerder tegengekomen Parc maar er dwars doorheen. Behalve de geur van het verbrande rubber ruik je hier de heerlijke naaldbomen.

Via de landschappelijk plaatsjes Kettenis en Hergenrath passeren we de grens weer waarna we bij motel Stein terugkeren.
Bij voldoende animo voor overnachting kunnen we ter plekke afspreken om samen te eten in het motel, traditiegetrouw gevolgd door een after-diner Maaswandelingetje bijvoorbeeld.

Zondag in het zuiden - 23 augustus
Op zondag vertrekken we omstreeks 10 uur vanuit Hotel Stein in noordelijke richting en volgen we de Maas en haar zijkanalen. Langs de Nederlandse Roer nabij Sint Odiliënberg gaan we richting het Limburgse Swalmen.
Bij Kessel steken we de Maas over en even later bij Lottum doen we dat nog een keer. Dit uiteraard met drs.P. (Heen en Weer) in gedachten. Kort daarna rijden we Arcen binnen en zoeken een mooie lunchplek.

Hier houdt de route op. Het staat iedereen vrij om de snelste weg naar huis te nemen of de GPS op “snelwegen uit” te zetten om nog lekker een stuk binnendoor te rijden.

Graag tot ziens in het Zonnige Zuiden,
Peter & Saskia