Afdrukken

De EHTE-EHLE-EHTL toer

Door Bas van Zetten op . Gepost in 2016

Attachments:
FileCreatorFile sizeDownloads
Download this file (De EHTE-EHLE-EHTL toer 2016-04-24.pdf)20160424_DeEHTE-EHLE-EHTL toerMarcel Doornbos498 kB421

Beste toervrienden op zondag 24 april a.s. rijden we alweer de tweede rit van dit seizoen. We verzamelen 9.30 en 10.00 uur bij Mc Donalds in Duiven (Nieuwgraaf 2, 6921 RJ Duiven). Aangezien ik alle drie hierboven genoemde vliegvelden ook door de lucht diverse malen heb bezocht leek het me een goed idee om dat ook maar eens met jullie over de weg te doen. Het is natuurlijk niet de bedoeling om dat laagvliegend te doen…….[route bestanden volgen]

01 EHT

 


Vandaar vertrekken we vanaf 10.15 uur en rijden vervolgens door een stukje Liemers en steken bij Bronkhorst de IJssel over om het zuidoostelijk deel van de Veluwe uiteindelijk aan te landen op vliegveld Teuge .

 

 

 

 

 

 

02 EHT

We worden welkom geheten bij restaurant Take Off, waar koffie met appelgebak voor ons klaar staat.

 

 

 

 

 

 

 

03 EHT

Na deze break gaan we take off voor de tweede vlucht naar EHLE. (lelystadairport). We rijden grotendeels over en door de bossen van de Veluwe. Bij Harderwijk steken we Veluwemeer over (eigenlijk rijden we er onderdoor) en na een stuk door het vlakke polderlandschap komt de runway van het volgende vliegveld in zicht waar de wielen tot stilstand komen bij Flantuas, het restaurant op de Flevolandse luchthaven.

04 EHT

Hier kunnen we genieten van de lunch met hopelijk een goed uitzicht op komende en vertrekkende vliegtuigen en misschien wel een helikopter.

05 EHT


Als de inwendige mens is voldaan vragen en krijgen we toestemming van de toren om koers te zetten naar eindpunt van deze vlucht, namelijk EHTL (Terlet), het zweefvliegcentrum van Nederland. We doorkruisen de Veluwe nogmaals door de bossen, langs pittoreske plaatsjes en de nodige flitspalen (waarvan ééntje in Otterlo de twijfelachtige eer heeft ‘kampioen’ te zijn van Nederland). Na de fullstop op één van de grasbanen gaan we nog even nagenieten op het terras van De Thermiekbel (www.dethermiekbel.com), waarmee we tevens op het eindpunt van deze toertocht zijn aanbeland.

06 EHT

 

 

 

 

 

 

Met vriendelijke groeten en tot de 24e!
Bas van Zetten