Afdrukken

Varadero 2001

Door Patrick Elferink op . Gepost in Algemeen

Het ontwikkelingsconcept; In 1999 kwam de Honda Varadero in het leveringsprogramma. Een stoere all road motor met een zeer avontuurlijk karakter. Uitnodigend genoeg voor een lange vakantie naar Scandinaviƫ, de alpen over en het verkennen van de landen om ons heen en verder.

Het hart van deze motor wordt gevormd door een ijzersterk bewezen V-blok, wat we ook vinden in de VTR1000F.

De karakteristiek is echter aangepast aan het gebruik wat bij een Varadero past.Misschien niet direct sportprestaties, maar kracht en souplesse, toegespitst op zeer intensief reis en tour gebruik.

Honda heeft een aantal aanpassingen doorgevoerd in het 2001 model; De startonderbreker (H.I.S.S. = Honda Ignition Security System). Zonder de bij de motorfiets behorende sleutel kan de motorfiets niet gestart worden.Zelfs niet met het doorverbinden van de bedrading! Het brein zit namelijk in de ontstekingscomputer, en even zonder meer een nieuwe computer bestellen is niet zonder meer mogelijk.Echter, na een poging van braak werkt u eigen sleutel nog steeds, je hoeft dus niet bang te zijn, dat er een nieuwe computer besteld moet worden als het slot geforceerd is.

Tevens nieuw in het 2001 model; Nieuwe kleur zilver voor de benzinetank Aangepaste dempingskarakteristiek van de achterdemper Leverbare kleuren in 2001; zwart, rood en blauw.

Patrick Elferink