Afdrukken

Nieuw zadel van Top Sellerie

Door Adrie Kikkert op . Gepost in Techniek

Omdat diverse Varadero rijders wel eens wat anders onder hun billen willen Wink Eind december ben ik er dan toch voor gegaan; ik wilde mijn zadel aanpassen! Voor het gevoel was het standaard zadel toch iets te hard.

Dus op zoek naar de verschillende bedrijven. Ergens zag ik een lijstje met een paar fabrikanten, waarbij Corbin (bij ons) het meest bekend is. In dat lijstje stond ook Top Sellerie, een bedrijf uit Frankrijk. De site sprak me wel aan, je kunt je type motor invoeren, om dan vervolgens per zadelgedeelte je eigen keus te maken. Soort stof, kleur, logo's, eigen ontwerp, gel, verhoogd/verlaagd, verwarming, alle opties zijn mogelijk! Tevens hebben ze regelmatig zadels voor de Varadero in de aanbieding, dus het loont de moeite je in te schrijven voor een nieuwsbrief, waarbij je een link toegestuurd krijgt op het moment dat er weer iets voorradig is.

Ik heb 'm zelf helemaal samengesteld met een relatief onopvallende kleurstelling, verhoogd, gelvulling en verwarming, dus ik kan er voorlopig weer tegen! Nadeel van de site is dat je niet echt heel goed kan zien hoe je zadel er in het echt uit komt te zien, maar dat is een bekend probleem bij dit soort (internet)bedrijven.

Dan komt de grote verrassing, ze willen de schaal van je huidige zadel hebben, dus die zal je (naar Frankrijk) op moeten sturen! Het is ook mogelijk hier een andere schaal voor te nemen, maar dan betaal je rond de 300 euro borg en je moet 'm alsnog opsturen, dus ik heb voor de eerste optie gekozen. Eind december wordt er toch niet veel gereden, dus opgestuurd.

Na anderhalve week toch maar eens een mail gestuurd met de vraag of ze het zadel in goede orde ontvangen hebben, waarop ik een mail (in het Engels) terugkreeg dat ze 'm eind van de week weer op zouden sturen! Eind van die week een mail met een link naar UPS gekregen waardoor ik kon volgen waar het zadel zich bevond. Vorige week gemonteerd, en binnenkort wel eens te bewonderen tijdens een rit!

Groetjes A3